Mysdag idag!

Idag stod det tömkörning på schemat, så sagt och gjort!

Jag provade att sätta tömmarna på ett lite annorlunda sätt idag, det sättet vi lärde oss att tömköra hästar på gymnasiet, och det sätt som gör det enklare att tömköra på volt.
Tog tyvärr ingen bild på det men kan försöka förklara så länge;
Yttersidan träs som vanligt bara från bettringen genom den största ringen längst upp på gjorden, men på innersidan knäpper man istället fast tömmen i en ring lite längre ner på gjorden, trär tömmen där ifrån genom bettringen och sedan till handen. På detta sätt blir innertömmens verkan starkare, så då får man vara mer försiktig i sina hjälper.

Kenny var i alla fall superfin, och jätteduktig!
Vi tränade på att hålla henne utåtställd i galoppen utan att bara "släng in" rumpan, och hon tyckte det var skitjobbigt!
Där märker man att hon gärna hade haft hjälp av skänklarna, men vi ska nog lära oss detta också!

Fick ett presentkort på Hööks av min storasyster och storebror i födelsedagspresent, så förutom en longergjord blev det lite annat som Kenny behövde;

Ett nytt pannband till det bruna tränset. Tränset är ett Glenn Gordon, men orginalpannbandet fungerar inte riktigt för Kenny då hon är ganska bred över pannan (stor hjärna ni vet ;) ). Så ett nytt fick det bli, ser ut såhär:



Är faktiskt riktigt nöjd :D
Ska sattsa på ett OS pannband när vi klarat av 1.20 debuten, men det här billigare alternativet blingar faktiskt sjukt bra! Man blir riktigt bländad ;)


Snösulor behövdes också. Inte för att det vräker ner snö här i halland, men jag tänker inte ta några risker. Förra året kunde vi inte rida ut på hur länge som helst pga styltor!


Ett shabrak. Behövdes väl kanske inte, men det är så koolt i färgen!!!
Kvaliten är sådär härligt blank också, satäng typ, och våffeltyg på undersidan som suger upp svett jättebra.
Så det blir ett prima träningsschabrak!


Kommentarer
Postat av: joelle - EN HÄSTBLOGG

Vilket av pannbanden var det? Det för 250 eller det för 500?:) Funderar på att köpa något av dom nämligen! För det spelar ingen roll vilket märke dom pannbanden har, dom tappar stenar ändå...

2009-12-03 @ 22:47:56
URL: http://joellemyslek.blogg.se/
Postat av: mickis

vilket snyggt panndband:)och schabrak

2009-12-05 @ 21:09:24
URL: http://ridtravarell.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kommer jag hit ofta?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0